Belföld

Több milliós támogatás a Universitas-Győrtől

A Kft. tavaly jelentős támogatást nyújtott az egyetemen folyó tudományos, kutatási, ismeretterjesztési, kulturális és sporttevékenységekhez, illetve egyetemi és városi szervezeteknek.

Az UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft. 2011-ben is – hasonlóan a korábbi évekhez – jelentős támogatást nyújtott az egyetemen folyó tudományos, kutatási, ismeretterjesztési, kulturális és sporttevékenységekhez, illetve támogatott egyetemi és városi szervezeteket. A kiemelkedően közhasznú szervezet pénzbeli támogatásként több mint 14 millió forintot adományozott az elmúlt év folyamán.

5 millió forintot kapott az Egyetemi Zenei Alapítvány, melyet a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet zenei együtteseinek, hallgatóinak támogatására fordíthat, az Egyetemi hangversenyterem programjainak megvalósítására. Közel 5 millió forintos támogatást kapott a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, amely a pénzt hallgatói rendezvényekre, tanulmányi utak szervezésére fordíthatja. 1 millió forintban részesült a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete, ahol a támogatás elsősorban nevezési díjakra, sportversenyeken való részvételre kerül felhasználásra, míg az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület 750.000 Ft-ból készülhet fel a következő versenyekre, ezzel is öregbítve az egyetem hírnevét rangos országos illetve nemzetközi versenyeken. A Győri Filharmonikus Zenekar 1,5 millió forintos támogatásra tett szert a Kft.-nek köszönhetően.

A Kft. 2011-ben is számos egyetemi kiadványt jelentetett meg. Többek között a Jog – Állam – Politika periodika négy száma, a jogi kar Oktatói Bibliográfiája, a győri jogászképzés évszázadait bemutató kiadvány, dr. Szigeti Péter: Társadalomkutatás- Mi végre? illetve dr. Patyi András: Közigazgatás – Alkotmány – Bíráskodás című könyve is a Kft gondozásában jelent meg. 2011-ben elindult a Széchenyi University Press sorozat, melynek első kiadványa a Control Engineering angol nyelven jelent meg, és több hazai intézmény, valamint a delfti egyetem oktatásában is helyet kapott.

A Kft 2012-ben is fő feladatának tekinti, hogy a tevékenysége során elért eredményéből mind szélesebb körben nyújtson pénzbeli támogatást, illetve járuljon hozzá munkájával az egyetem céljainak megvalósításához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik