Belföld

Lakhatási támogatás – hatból három

Pörzse és Nyikos (Jobbik) is lemond a lakhatási támogatásról. Előzőleg Szilágyi (LMP) is így döntött.

A két jobbikos képviselő lemond lakhatási támogatásáról. Bár van a nevükön egy-egy fővárosi ingatlan, nincs budapesti lakóhelyük, ezért úgy vélik, jóhiszeműen jártak el, nem követtek el semmilyen jogsértést, hiszen a jogszabály előírásait betartották.

Nyikos László egy 25 négyzetméteres, lakhatatlan állapotú fővárosi lakás tulajdonosa, de Szentendrén lakik, míg Pörzse Sándor Tahitótfaluban él, újpesti lakásában édesanyja lakik – tudatta a Jobbik. A törvény szerint azon képviselők jogosultak a lakhatási támogatásra, akiknek nincsen a fővárosban lakóhelyük. A két képviselő “a félreértések, és a Jobbikot érő támadások elkerülése miatt” döntött így.

Szilágyi László LMP-s országgyűlési képviselő korábban visszamenőlegesen szintén lemondott lakhatási támogatásáról, amely szerinte azért járt neki, mert Száron van bejelentve, ám a vagyonnyilatkozata szerint rendelkezik budapesti lakással is.Előzőleg hat olyan parlamenti képviselőt talált a Blikk, akinek van lakása Budapesten, mégis felveszi a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást. A bulvárlap a vagyonnyilatkozatokat vizsgálta meg.

A két jobbikoson és az LMP-képviselőn kívül két fideszes, valamint a Demokratikus Koalíció egyik képviselője rendelkezik ingatlannal a fővárosban és vesz fel pluszpénzt a lakhatáshoz.

Kulcsár József fideszes képviselő egy zuglói és egy salgótarjáni lakás mellett veszi fel a lakhatási támogatást, csakúgy, mint az országos listáról bejutott jobbikos Nyikos László, aki egy szentendrei és egy VI. kerületi lakás tulajdonosa. A szintén fideszes Vantara Gyulának két háza is van Békéscsabán, és a XI. kerületben haszonélvezője egy lakásnak is, ennek ellenére kap albérletre is pénzt az Országgyűlés Hivatalától.

A Demokratikus Koalíció szerint Baracskai József jogosan veszi fel a támogatást. A képviselő zalaszentgróti lakása mellett ugyan egy fővárosi lakás résztulajdonjogával is rendelkezik, de ez teljes felújítás nélkül lakhatásra alkalmatlan, és abból hasznot a honatya semmilyen formában nem húz – indokolta véleményét a DK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik