Belföld

Borkai Petra szereti a pörgős munkákat

A MOB elnökének lánya izgatottan készül a Miss Alpok Adria nemzetközi döntőjére, majd az érettségire.

Borkai Petrát nemrégiben a Miss Alpok Adria verseny legszebb hölgyévé választották. “Azzal a céllal érkeztem a Miss Alpok Adria országos döntőjére, hogy megnyerjem. Mátraházán volt a felkészítő tábor, ahol a koreográfiát és a kommunikációt gyakoroltuk, szerdától szombatig. Én egy kicsit megszakítottam ezt a programot, mivel pénteken volt a szalagavatóm, amire haza utaztam Győrbe. A döntőt Miskolcon rendezték meg, amit ugye Győr-Moson-Sopron megyét képviselve meg is nyertem” – így emlékszik vissza Petra az országos döntőre.

A 19 éves lány a hazai döntőn szerzett első helyezésével továbbjutott a nemzetközi fordulóra. A nemzetközi verseny márciusban lesz, valószínűleg Szlovákiában. “Amennyiben sikeresen szerepelnék a Miss Alpok Adria következő körében is, – márpedig oda szintén győzelmi szándékkal utazom – szeretnék további szépségversenyeken részt venni majd” – mondta Petra, miközben teáját kavargatta. A fiatal lány gondosan ügyel arra, hogy megőrizze egészségét és szépségét.

“Kislányként még nem foglalkoztattak a szépségversenyek, bár vonzott a fotózás és a modellkedés, de nem mondanám, hogy a szépségkirálynői címről álmodtam volna. Most úgy érzem, eljött annak az ideje, hogy ilyen téren is kipróbáljam és megmutatassam magam” – tette hozzá.

Petra édesapja Borkai Zsolt, Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A fiatal lány mosolyogva bevallotta, hogy szülei elől eltitkolta a versenyre való nevezését. “A szüleim mindenben támogatnak, de a Miss Alpok Adria versenyről nem szóltam előre nekik, már csak arra kértem őket, hogy jöjjenek drukkolni. Ott is voltak, hiszen rájuk ebben is lehet számítani.” – mondta Petra.

A 19 éves szépség idén érettségizik a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolában. “Nem egyszerű összeegyeztetni ezt a versenyt és az iskolát. Az érettségire való felkészüléssel viszont nem lesz gond, hiszen a nemzetközi döntő már kora tavasszal lezajlik” – magyarázta Petra, majd hozzátette: “A Nyugat-magyarországi Egyetem andragógia szakán szeretnék továbbtanulni, a rendezvényszervezés az, ami igazán érdekel, és ezzel is akarok foglalkozni a későbbiekben, mivel nem szeretek unatkozni, s úgy látom, hogy ez pörgős munka.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik