Belföld

Győri költségvetés 2011: egyensúlyban a kiadás és a bevétel

Borkai Zsolt vezetésével évértékelő sajtótájékoztatót tartottak kedden, a Városházán.

Győr polgármestere kiemelte a várost érintő legfontosabb eseményeket a 2011-es esztendőből: elsőként a budapesti utazás kiállításon díszvendégként való szereplést. Elmondta, hogy a Mobilis Kiállítási Központ épülete már elkészült, 2012 márciusában pedig át is adják a célközönségnek a csodák palotájához hasonló létesítményt.

A győri látogatóközpont szintén már csak az átadásra vár, ami januárban meg fog történni. Borkai úgy véli a Dunakapu tér feltárásával, majdani átalakításával megfelelő konszenzusra jutottak az érintettekkel. Újváros rehabilitációjára szintén sor kerül a közeljövőben 1,6 milliárd forintból. Az Audi új beruházása fellendítette a környék építőiparát, emellett számos munkahelyet teremtenek az készülő gyárrésszel.

Az egyik legfontosabb történés 2011-ben, Győr sikeres pályázata a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére. A Széchenyi István Egyetemet most már országos szinten is elismerik, s kiemelt figyelmet kap a kutatás fejlesztés területén, valamint a mérnökképzésben.

A Petz Aladár Kórház felújítás lényeges eleme a város fejlődésének. Borkai Zsolt szót ejtett még a megújult a városi uszodáról, a nemrégiben megnyílt a Füles bástyáról. Hangsúlyozta, a gazdasági válság Győrt sem kerülte el, mégis sikerült olyan módon kezelni a következményeit, hogy az egyensúly fennmaradt a kiadási és bevételi oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik