Belföld

Narancssárga figyelmeztetés két megyére

Néhol lesz hó, néhol nem. Széllökésekre kell számítani és hóátfúvásokra. Ahol pedig nem lesz szél, ott hideg várható, a -20 fok sem kizárt.


Hóban akadt el egy busz a baranyai Pogányban

Somogy és Zala megyére narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős hófúvás miatt. Az elkövetkező órákban a Duna-Tisza közén fokozatosan gyengül, és lassan megszűnik a havazás – írja a met.hu. A délutáni órákig a Dunántúlon azonban még további havazás várható, a nagyobb mennyiség a nyugati területeken valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon helyenként 60-80, északkeleten 60-75 km/h-s széllökések is lehetnek. A Dunántúl délkeleti, illetve északkeleti részének kivételével a délutáni, esti órákig a 40 km/h feletti széllökések hóátfúvást okozhatnak. Elsősorban Zalában, illetve Somogy nyugati, északnyugati részén a viharos széllökések magasabb hótorlaszokat építhet.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdára mindenütt felszakadozik a felhőzet, több órás napsütésre számíthatunk. A gyenge légmozgásban reggelre erősen lehűl a levegő, helyenként -20 °C, vagy ennél hidegebb is előfordulhat. Délután sem várható több -5 °C-nál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik