Belföld

Tippek hatékony tanuláshoz

Az általános- és középiskolákban, valamint az egyetemeken is új félév kezdődik, tiszta lappal indul mindenki. Segítünk, hogyan legyen szép az év végi bizonyítvány!

Új félév, új esélyek. A legtöbb diáknak ismerős lehet az előbb mondat. Minden év elején megfogadják, jobban fognak tanulni. Ha nem is újévet, de félévet kezdünk hamarosan, néhány biztos tippet adunk, hogy ez alkalommal sikerüljön is a fogadalom!

Légy ott az órákon!

Mármint lelkileg is, s főleg agyban. Figyelj arra, amit a tanár mond, még jobb, ha jegyzetelsz. Egyszerűbb lesz megtanulni a tananyagot, ha nem először olvasod el egyedül otthon a teljesen ismeretlen szöveget, hanem egyszer már hallottad a tanárodtól a suliban, ha pedig a füzetedben is megvan saját szavaiddal a jegyzet, még könnyebb dolgod van.

Ne halogass!

Pató Pál úr rossz tanácsadó, ha a tanulásról van szó. Jobban fogod érezni magad, ha először túljutsz kötelező feladaton, a tanuláson, utána pedig azt kezdhetsz a szabadidőddel, amit csak akarsz. Próbáld ki egyszer, hogy a hétfőn feladott házit, megírod egyből suli után, annak ellenére, hogy csak csütörtökön lesz legközelebb olyan órád! Felszabadító érzés lesz arra gondolni szerda délután, van lecke holnapra? Van, de már megírtam!

Legyél kíváncsi!

A legnehezebb olyan dolgokat a fejünkbe vésni, amelyek teljesen hidegen hagynak minket. Próbálj meg utánajárni jobban egy-két anyagnak, amit meg kellene tanulnod. Előfordulhat, hogy keresgélés közben olyan tényeket, adatokat találsz majd, amik érdekessé teszik számodra a tanulnivalót, s játszi könnyedséggel fejedbe vándorol majd a tudás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik