Belföld

Gyógyszerek a “kertből”

A hársfatea nyugtatóként, a galagonya pedig szíverősítőként is funkciónál. További naturális gyógymódokért olvasson tovább!

Rohanó világunkban gyakran megfeledkezünk azokról a természetes gyógymódokról, melyeket eleink előszeretettel alkalmaztak. A mesterséges anyagokból készült gyógyszerek helyett néha érdemes inkább a környezetet segítségül hívni.

Hárs

A hársból készítenek illóolajat és teát egyaránt. Mindkettő alkalmazása jótékony hatással lehet idegrendszerünkre, ugyanis nyugtatató tulajdonsággal rendelkezik ez a növény. Meghűléses betegségek ellen is alkalmazhatjuk a hársból készül termékeket.

Fokhagyma

A hagymának tisztító hatása van, így használhatjuk fertőzések ellen, akár kialakulásuk megelőzéseként is, serkenti az immunrendszer működését, véralvadásgátlóként és vérnyomáscsökkentőként egyaránt funkcionál. A fokhagyma önmagában is fogyasztható, de tabletta, olaj vagy paszta formájában úgyszintén magunkhoz vehetjük egészségünk megőrzése érdekében.

Galagonya

A galagonyát a „szív gyógynövényeként” is emlegetik, nem véletlenül, hiszen a növény szíverősítő hatással rendelkezik. Készítenek belőle teát, tinktúrát, tablettát, fűszert és lekvárt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik