Belföld

Gyurcsány akciója nem, az EU annál inkább foglalkoztatja Mesterházyt

Csapucha Adrienn

2012. 01. 25. 18:55

Győrbe látogatott Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc miskolci akciója nem foglalkoztatja, annál sokkal kardinálisabb, gazdasági dolgokra fókuszál.

Zsúfolásig megtelt január 25-én az MSZP győri székháza. A kisalföldi megyeszékhelyre ugyanis Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke látogatott el. A politikust tapsvihar fogadta.

Mesterhazy-Attila(430x286).png (Mesterházy Attila)

Az unió és a „felcsúti Maradona”

A találkozó fő témája hazánk jelenlegi gazdasági helyzete és európai uniós szereplése volt. Elsőként egy rövid történeti áttekintést vázolt az érdeklődők előtt Mesterházy, vagyis, hogy Magyarország 2004-es csatlakozása óta milyen változások, fejlesztések történtek a határokon belül, és ehhez képest most milyen a viszony a régió többi országának vezetőivel és magával az unióval. „A több, az erősebb Európa Magyarország érdeke is, és mivel kicsi nemzet vagyunk, szükségünk van barátokra. Ezért ez a politika, amit Orbán Viktor folytat, vagyis, hogy mindenkivel szembemegy, az nem hazánk érdekeit képviseli. Az együttműködő politika előrébb visz, de ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell megvédeni az országot” – mondta Mesterházy. Hozzátette, hogy országunk ellen amúgy sem jött senki, ezért nem érti, hogy a „felcsúti Maradona” miért és kitől akarja megvédeni hazánkat.

Mit adtunk, mit kaptunk?

Az EU-s tagság említésekor Mesterházy elmondta azt is, hogy mérlegelni kell, hogy az ország mit kapott az uniótól. „Tekintsünk csak vissza, hogy az előcsatlakozás alatt mennyi forrást kaptunk és mennyit a csatlakozás után. Jelentősen megnőtt a fejlesztési keret, a pályázati pénzekből pedig az utóbbi időben nagyméretű beruházások valósultak meg, elég, ha körülnézünk Győrben. És ez mind annak köszönhető, hogy az előző kormány jól hasznosította a térített támogatásokat” – hangsúlyozta a pártelnök.

Itt a béketüntetés kérdése…

A békemenet kapcsán annyit mondott az MSZP elnöke: nem csodálkozik azon, hogy Orbán Viktor nem csatlakozott az „övéihez”, a transzparensekkel vonuló tömeghez. „A miniszterelnök csak azért kel fel minden nap, hogy azt a 24 óráját túlélje. De így nem lehet egy országot kormányozni, és úgy sem, hogy minden baj gyökerének – legyen szó akár az időjárásról – a volt szocialista kormányt okolja. Orbán Magyarországot szégyenpadra küldte, és erre kell megoldást találni” – tette hozzá Mesterházy. „Csak arra leszek kíváncsi, hogy a szavak mennyire lesznek összhangba a tettekkel, vagyis, hogy a miniszterelnök valóban az együttműködés mellé áll-e vagy továbbra is szembemegy az uniós elvekkel” – zárta gondolatait az MSZP vezetője.

Arra a kérdésre, hogy mit szól Gyurcsány Ferenc miskolci akciójához, Mesterházy Attila azt mondta: nem érdekli, hogy más pártok háza táján mi történik és milyen akcióba fognak. Ennél sokkal kardinálisabb dolgokkal kell most foglalkozni, elsősorban hazánk gazdasági megítélésével és fellendítésének lehetséges eszközeivel – fogalmazott az MSZP elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.