Belföld

Magyarok pályáznak az uniós üzleti környezetvédelemi díjakra

Idén hét magyar cég is nevezett az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatára.

Az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért elnevezésű pályázatra 2012-ben hét magyar cég adta be nevezését – tájékoztatta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége kedden az MTI-t.
Az európai üzleti környezetvédelmi díjak kategóriáiban két pályázat készült el a menedzsmentkategóriában: a Magyar Telekom Nyrt. és a SKANSKA Magyarország pályázata. Három tartozik a termékkategóriába, a kábeleket és sodronyköteleket gyártó FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., a Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a Pharmatéka Bt. Továbbá két cég pályázott eljáráskategóriában, az E.ON Hungária és a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

Magyarország tíz éve vesz részt az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatán. A pályázók négy kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, eljárás, termék, nemzetközi együttműködés a fenntartható fejlődésért.
Az EU szabályzata szerint az a cég vehet részt a megmérettetésen, amelyik a kategóriák egyikében országosan meghirdetett pályázaton már díjat nyert.

Az európai versenyen részt vevő cégeket az országzsűri (HEA) oklevelekkel ismerte el. Ezeket hétfőn Nagy Andor (KDNP), az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke adta át a vállalkozások képviselőinek Budapesten.
Az eddigi legnagyobb magyar sikert a DENSO Magyarország Kft. érte el, amikor 2004-ben megnyerte a Management kategóriát. A kiemeltek közt 2006-ban a GE Lightning Zrt. szerepelt – közölték a szervezők.

Ajánlott videó