Belföld

Lemondott két fertődi képviselő

Már az alakuló ülés előtt lemondott mandátumáról a vasárnap megválasztott fertődi képviselőtestület két tagja - olvasható a város honlapján.

Kocsis Ferenc, Fertőd újraválasztott, független polgármestere azt közölte az MTI-vel: az időközi választáson Fidesz-támogatással indult Kóródi Sándor és Molnár Ferenc Mihály jelezte, a testületen belül kialakult erőviszonyok alapján nem látnak esélyt arra, hogy érvényesüljön programjuk, ezért adták vissza megbízatásukat.
Hasonlóan nyilatkozott az egyik, a testületbe be nem jutott induló, így a sorrendben utánuk következő indulók tevékenykedhetnek a fórumban az önkormányzati ciklus végéig – tette hozzá.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a testület tavaly november elején – a polgármester egyetértésével – feloszlatta magát a belső ellentétek miatt.    
A voksoláson a szavazásra jogosultak 61,5 százaléka vett részt. A korábbi testület hat tagja közül ketten nyertek ismét mandátumot. Az új összetételű testület január 25-én tartja alakuló ülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik