Belföld

Fél év után kinevezte Orbán Majtényi fiát

A kormányt sűrűn bíráló ombudsman fia tavaly áprilisban pályázott meg egy főiskolai tanári állást.

Január 15-i hatállyal főiskolai tanárrá nevezte ki Orbán Viktor Majtényi Györgyöt, Majtényi László volt ombudsman fiát – írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a hvg.hu.

Mint azt az Index korábban megírta, Majtényi György történész tavaly áprilisban pályázta meg az Egri Eszterházy Károly Főiskola tanári állását. Pályázatát az intézmény szenátusa egyhangúlag támogatta, és meg is küldték azt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, ám a pályázó miniszterelnöki kinevezésre hosszú ideig mégsem került sor.

A kinevezés elmaradásának okáról sem a főiskola, sem Majtényi nem kapott értesítést. Mivel azonban az iskola szenátusa nem látott okot arra, hogy korábbi döntésüket visszavonják, év végén Majtényi György főiskolai docensi címet kapott az iskolától.

Az Index megpróbált utánajárni, hogy hol és miként akadt el a kinevezési folyamat, ám sem a Nefmi-től sem pedig a Miniszterelnökségtől nem kaptak választ.

Az erről szóló cikk megjelenése után Szijjártó Péter levélben annyit közölt a portállal: “vannak a tavalyi évről áthúzódó kinevezések, melyek hamarosan meg fognak történni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik