Belföld

Kinyit valaha a központ?

227 millió forintos pályázati pénzből avanzsálhatott látogatóközponttá az-az épület, amely a győri sétálóutcán fogadja majd a turistákat. A nyitás azonban hónapok óta csúszik…

Napok óta fényjáték övezi a Baross Gábor úton elkészült látogatóközpontot, a „Nyitva” tábla viszont még mindig nem került ki a bejárati ajtóra. A fejlesztésnek már augusztus 24-ig el kellett volna készülnie, de a kivitelezők nem várt akadályokba ütköztek a munkák során. Állítólag. Mert aztán teltek a hónapok és a város vezetése bejelentette: decemberben megnyitják a turista paradicsomot, ezzel szemben most január 14-ét írunk és bár teljesen kész van az épület, továbbra sem telt meg élettel.

Engedélyre várva

Korábban Sárkány Péter, a Győri Kistérségi Társulás munkatársa úgy nyilatkozott, hogy már csak a használatbavételi engedélyre várnak, de ahogy azt a városban korzózók is látják: a hivatalos okmányok továbbra sem készülhettek el. Merthogy a Győrt és a környező településeket bemutató ház zárt kapukkal fogadja az érdeklődőket.

A kétemeletes ingatlan alsó szintjén egyébként egy pénzváltó és egy ajándéküzlet kapott helyet, az emeleten Tourinform-iroda, egy, a Szigetközt bemutató interaktív tárlat valamint egy pihenősarok áll majd a látogatók rendelkezésére. Az eligazodást pedig egy érintőképernyős rendszer segíti majd. Hangsúlyozzuk, hogy majd, mert a nyitás továbbra is bizonytalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik