Belföld

Minisztériumból a barlangba

Illés Zoltán volt tanácsadójáé a Budavári Labirintus hasznosítási joga.

A környezetügyért felelős államtitkár volt politikai tanácsadója magának közvetíthette ki a Budavári Labirintus hasznosítását – állítja az átlátszó.hu oknyomozó portál. Tamási Róbert résztulajdonos abban a cégben, amellyel szeptemberben „fű alatt” szerződött a Nemzeti Park.

Az I. kerület fideszes önkormányzati képviselője vállalkozásával (Budai Grotta Kft.) a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága szeptember 1-jén szerződött, amikor Tamási még a vidékfejlesztési tárcánál dolgozott. A lap szerint több jel is utal arra, hogy a Budai Grotta Kft. biztosra ment.

“Amint a környezetügyért felelős államtitkár tudomására jutott az ügy, teljes körű vizsgálatot indított, és bizalomvesztés miatt megszüntette dr. Tamási Róbert munkaviszonyát” – írta az átlátszó.hu kérdésére adott szűkszavú válaszában a szaktárca sajtóosztálya.

Azt nem tudni, hogy Illés Zoltán tett-e feljelentést vagy kezdeményezte-e a Kormányzati Ellenőrző Hivatal eljárását. Annak idején nagy sajtóvisszhangot kapott, amikor az állam nevében eljáró Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a rendőrség emberei visszafoglalták a Budavári Labirintust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik