Belföld

Drágulhat az alaptörvény

Tízezer példányt rendeltek a közlönykiadótól. A de luxe-változat 15 ezer forintba, a sorszám nélküli 10 ezerbe kerül.

Egyelőre 1700 példány készült el az alaptörvény díszkiadásából, 1000 számozott és dedikált, valamint 700 sorszám nélküli. Ebből csaknem 300-at a közjogi méltóságok, az államfő, a kormányfő és a házelnök rendelkezésére bocsátottak. 2 ezret még februárban kihelyeznek az önkormányzatoknál található „alaptörvény asztalaihoz”, három példányt pedig a Nemzeti Galériában állítanak ki, a látogatók nyolc hónapon keresztül találhatják meg ott – tájékoztatott Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott.

Hozzátette: a számozott példányt bárki megvásárolhatja a Nemzeti Galéria boltjában 15 ezer forintért. A díszkiadás sorszám nélküli, dedikálatlan példányát a helyi önkormányzatnál vagy bármelyik kormányablaknál lehet megrendelni, 10 ezer forintba kerül. Kerényi Imre a kötet árával kapcsolatban megjegyezte: ez bevezető ár, később emelkedni fog.

Az új alaptörvény díszkiadása egyébként mintegy 3,3 kilogrammot nyom, A3-as formátumú és több mint 200 oldalas. Ahogy a megbízott fogalmazott, könyvészeti különlegesség, szándékosan úgy gyártották, hogy ne férjen el a könyvespolcon, tehát különleges bánásmódot igényel.

A kötet tartalma is különleges, hiszen az alaptörvényt ötven, a millenniumra készült mű, és tizenöt, a magyar történelem elmúlt 150 évének kiemelkedő eseményeiről komponált festmény illusztrálja. Erről korábban részletes összeállítást közölt a hir24, amelyet itt olvashat el. A díszkiadás mindent egybevéve több mint 25 millió forintba került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik