Belföld

Jelentősen drágult a parkolás Győrben

2012. január elsejétől drasztikus áremeléssel kell számolniuk parkolás terén a győri autósoknak. A módosításokhoz hasonló változásokra 15 éve nem volt példa a városban.

Tucatnyi utcát soroltak drágább övezetbe, sőt a belváros egyes részein, melyeken 2011 végéig díjmentes volt a parkolás, szintén csak súlyos forintokért lehet már megállni.

Három díjövezetben hagyhatják kocsijukat Győr belvárosában az autósok. (A díjövezeteket itt tekinthetik meg.) A központi övezetben eddig is 400 Ft-ot kellett fizetni egy órányi várokozásért, viszont ezt a körzetet jelentős mértékben kiszélesítették, valamint az alacsonyabb kategóriába sorolt zónák díja az eddigi 80-100 Ft-ról 200-ra emelkedett.

2012-es évben kedvezményes parkolási időszakokat is igény bevehetnek a győri autósok a hétköznapi szokásos 18 óra helyett, csütörtöki munkanapon csak 16 óráig kell jegyet váltani, valamint a III. díjövezetben szombatonként a parkolás ingyenes.

Fontos módosítás még, hogy a későbbiekben megjelennének a fizetős parkolók a belváros szomszédságában lévő városrészekben is.

A parkolási rendszer módosításának szükségességét a belváros megváltozott forgalmi rendjével indokolták, egyebek között a Jedlik híd megépítésével és a Móricz Zsigmond rakparton épült új úttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik