Belföld

Körbekordonozták az éhségsztrájkoló tévéseket

Szombat délben munkások jelentek meg a médiaalap székházánál, hogy lezárják a Nagy Navarro Balázsék által elfoglalt területet.


Érkeznek a kordonok.
Fotó: Nagy Navarro Balázs

Kerítéssel akarták körbekeríteni a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Kunigunda utcai épületénél éhségsztrájkoló tüntetőket – tudatta a Facebookon Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) elnöke, a megmozdulás szervezője.

A szakszervezeti vezető a közösségi oldalon több fényképet is közzétett az akcióról. Egyelőre annyit közölt: „Vasrácsokkal akarják lezárni a területet” és „15 perc múlva lezárják a területet”.

A hvg.hu beszámolója szerint Nagy Navarro azt nyilatkozta: szombaton dél körül munkások jelentek meg, akik az üzemeltetőre és a tulajdonosra hivatkozva akarták lezárni a területet, így a tüntetőket támogató emberek nem tudtak volna a közelükbe menni.

Egyelőre nem sikerült teljesen körbekordonozni az éhségsztrájkolókat, akik megakadályozták a zárat, de attól tartanak, hogy éjjel, amikor az épületbe húzódnak vissza, a munkások befejezik az akciót.

Nagy Navarro Balázs a közszolgálati csatornák székháza előtt kezdte meg december 10-én az éhségsztájkját. A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) elnökéhez csatlakozott Szávuly Aranka, a szervezet alelnöke, illetve Kembe Sorel-Arthur színész-riporter is a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplője is. Velük tart még Patakfalvi Sándor is, a szakszervezet tagja, illetve időközönként, szolidaritást vállalva mások is csatlakoznak.

A sztrájk oka: retusálási botrány

A TFSZ elnöke “valódi belső vizsgálatot” követelt amiatt, hogy december elején a a köztelevíziók híradóinak tudósításaiból kitakarták Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét, miközben Tőkés László nyilatkozott.

A vizsgálat eredményeként azonnali hatállyal megszüntették Élő Gábornak, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát, néhány nap múlva pedig Kakuk L. Tamás lesz az MTVA hír- és hírháttér műsorainak főszerkesztője, mivel a retusálási botrány miatt Papp Dánielt december közepén felmentették pozíciójából. A hírhamisítási botrányáról ismertté vált riporter azonban megtarthatta másik pozícióját az MTVA-nál. Az éhségsztrájkolók közölték: a valódi felelősöket távozzanak a pozíciójukból!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik