Belföld

Nem alkudoznak az éhségsztrájkolók

Folytatják tiltakozásukat a közmédia székháza előtt éhségsztrájkolók.

Üdvözölték Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának távozását a közmédia Kunigunda úti székháza előtt éhségsztrájkolók, véleményük szerint ez azonban nem elég. Addig folytatják demonstrációjukat, amíg az általuk megnevezett többi “felelős” meg nem kapja büntetését – mondta Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) alelnöke.

Hozzátette: szombaton “megkezdődött valami, de még nem ért véget”. Az általuk megnevezett négy ember közül csütörtökön egynek megszüntették a munkaviszonyát, Papp Dánielnek csak a hírműsoroknál betöltött főszerkesztői megbízatását vonták vissza, a közéleti és dokumentum szerkesztőségben viszont továbbra is vezetőként dolgozik.

Szerinte Papp Dánielnek és az MTI Hírcentrum két főszerkesztő-helyettesének, Németh Zsoltnak és Hegedűs Istvánnak is távoznia kell. Addig nem hagyják abba az éhségsztrájkot, amíg ezek az emberek bármilyen pozícióban a közmédiában maradhatnak – tette hozzá a TFSZ alelnöke.

Amint azt megírtuk, csütörtökön közös közleményben tudatta Belénessy Csaba, az MTI és Böröcz István, az MTVA vezetője, hogy az MTI vezérigazgatója a Lomnici-ügy miatt megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum főszerkesztője munkaviszonyát, míg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója felmentette az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőségének vezetőjét, Papp Dánielt.

“A közmédia 2011. december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő súlyos szakmai hiba miatt a mai napon Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI Zrt.) vezérigazgatója – a szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán – azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát” – áll a dokumentumban.

“A jelentős horderejű szakmai vétségért a területet irányító legfelsőbb vezető felelősséget visel, ezért indokolt a legszigorúbb munkáltatói intézkedés, az érintett vezető munkaviszonyának azonnali megszüntetése” – olvasható a közleményben.

Az MTI Hírcentrum vezetését Galambos István, az MTI Zrt. vezérigazgató-helyettese vette át ideiglenesen.

Az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőségének főszerkesztői feladatait ideiglenesen Csonka Szabolcs látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik