Belföld

Ünnepi menetrend a MÁV-nál

Az ünnepek alatt változik a vonatok közlekedési rendje

A személyszállító vonatok a karácsonyi utazásokhoz igazodva december 25-én vasárnap ünnepnapi, december 26-án, hétfőn vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 27-től már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A szilveszteri és az újévi közlekedési rendben nem lép életbe változás, minden nap a meghirdetett
menetrend lesz érvényben.

A MÁV-Start Zrt. felhívja az utasok figyelmét arra, hogy a közforgalmú menetrendben és az internetes ELVIRA keresőben a 30-36 közötti kódokkal megjelölt vonatokra, amelyek – az elmúlt évekhez hasonlóan –az ünnepi időszakban különböző napokon a csökkenő utazási igényeknek megfelelően nem közlekednek, illetve a 39-es kóddal jelöltekre, amelyek a két ünnep között közlekednek.

A tapasztalatok alapján a személyszállító vasúttársaság javasolja kedves utasainak a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menet- és helyjegyek elővételi megváltását, illetve az internetes jegyvásárlás és otthoni nyomtatás igénybevételét. A közlekedési rendről az utasok indulás előtt érdeklődhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, vagy tájékozódhatnak a személyszállító vasúttársaság www.mav-start.hu weboldalán, az ELVIRA menetrendi keresőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik