Belföld

Százmilliós szemétgyűjtőhely

A legújabb Velencei-tavi gyalogos aluljáróban, a velencefürdőiben leginkább csak a szemét az úr.

A környéket ismerők előre sejtették, hogy a hatalmas létesítmény megnyitása után hamarosan rossz kezek pusztításának lesz kitéve. Úgy látszik, az amúgy is feleslegesnek tűnő építmény a senki földje lesz- írta szerdán a V-tó.info.

A múlt héten vehették birtokba a gyalogosok a gárdonyi vasútállomás alatt a városközpontból az állomás érintésével, asínek túloldalára vezető szép, új aluljárót. A napokban Velencén is megnyíltak a föld alatti utak.

A Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal nettó 55 milliárd forintos, európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztése részeként a Velencén, a 7-es főút és Szabolcsi út kereszteződésétől a vasútállomásra, illetve a tópartra vezető gyalogos és kerékpáros aluljárót részben felújítva átadták a forgalomnak. Feltűnő, hogy az állomásra vezető felújított, átépített részek mellett összefirkált, csúf falfelületű szakaszok maradtak az építkezés után. Az aluljáróban ugyanakkor megújult a közvilágítás, ami a biztonságos gyalogos közlekedést segíti a jövőben.

Velencefürdőn, az úgynevezett gitáros emlékműnél, az építkezés mértékéből ítélve sok százmillió forintos költséggel megépült gyalogos aluljárót is megnyitották a közlekedők előtt, de egyelőre leginkább csak a szemét az úr a szép új aluljáróban, mert láthatólag többen illegális szemétlerakó helyként tekintenek az új, jószerével senki által sem használt építményre. Az aluljáró járdájának szélén lévő vízelvezető csatornáról hiányoznak a takaró vasrácsok, így jelenlegi állapotában balesetveszélyes.

Miután egyelőre információval arra vonatkozóan nem rendelkezünk, hogy a védőrácsokat korábban felhelyezték-e, csak remélni tudjuk, hogy azokat nem ellopták, hanem a későbbiekben építik majd be- olvasható a Velencei-tavi internetes oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik