Belföld

Nagy László a spanyol válogatottban?

Nagy László felveheti a spanyol állampolgárságot, és a londoni olimpián ott lehet a spanyol válogatott tagjaként.

Nagy László szerint van egy határidő, amíg el kell döntenie, hogy játszik-e a spanyol kézilabda-válogatottban.

A Barcelona játékosa az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy eljön az idő, amikor határoznia kell.

“Amikor eljön a pillanat, meghozom azt a döntést, amit meg kell hoznom. De ennél többet most nem akarok beszélni erről, csak annyit mondok, hogy van egy záros határidő” – fogalmazott a Barcelona magyar csapatkapitánya.
A 30 éves Nagy – akit a handball-planet nemzetközi kézilabdás szakoldal idén a világ legjobb kézilabdázójának választott – tíz éve Spanyolországban él, így ha akarja, felveheti a spanyol állampolgárságot, és – írta az EFE – a londoni olimpián ott lehet a spanyol válogatott tagjaként. Nagy a magyar nemzeti csapatban két és fél éve nem szerepelt, s megerősítette – fűzte hozzá a spanyol hírügynökség -, hogy a januári Európa-bajnokságon sem vesz részt a magyar válogatottal.
“Pályafutásom egyik legjobb szakasza a mostani, fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vagyok” – idézte az írás a balkezes játékost, kiemelve, hogy Nagy az egyetlen a Barcelonában, aki ebben az idényben a csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

Nagy László hivatalosan február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni.
Az együttes korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, azóta viszont különféle indokkal rendre távol maradt. Nagy 2010 novemberében közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok – például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák – meg nem oldódnak. A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a 2011. januári világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a  
szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. A csapat aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban.
A válogatott azóta ugyancsak nélküle harcolta ki a 2012-es Eb-n való szereplés jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik