Belföld

Hamarosan elkészül a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

Márciusban nyílik a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrött.

A Magyarországon egyedülálló tematikájú tudományos játszótér aközlekedést, a járműipart és a mozgás fizikáját mutatja be XXI. századi színvonalon.

“A központban a tudomány, a gazdaság és a legkorszerűbb technika találkozik. A kiállítás lehetőséget nyújt a legújabb ipari és tudományos megoldások megismerésére és kipróbálására interaktív eszközök segítségével – mondta Borkai Zsolt polgármester kedden Győrött sajtótájékoztatón.
A Mobilis küldetése, hogy megszerettesse a természettudományokat a fiatalokkal, népszerűsítse a műszaki pályákat, és orientálja a 10-19 éves korosztály pályaválasztását.
A bemutató központ a Széchenyi István Egyetem területén, a Mosoni-Duna szomszédságában létesül, a beruházás a végéhez közeledik. Épülete “ívháromszög” formájú, kiállítóterének belmagassága két szintnek felel meg.
A földszinten kapnak helyet egyebek között a konferenciatermek és a digitális könyvtár. A háromszintes, 2737 négyzetméteren elhelyezkedő épület lapos tetejét szabadtéri bemutatók tartására teszik alkalmassá.
A projekt megvalósításához csaknem 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a győri önkormányzat, amely ehhez mintegy 200 millió forint önrésszel járult hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik