Belföld

Tudásbirodalom a Széchenyi Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem mindig is híres volt innovatív fejlesztéseiről és ötleteiről, ennek egyik bizonyítéka a Tudásmenedzsment Központ projekt. Az új szervezeti egység eddigi eredményeiről Dr. Rechnitzer János és Dr. Dőry Tibor számolt be.

December 19-én tartották a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban az elmúlt két évben zajló program záró rendezvényét. Ami korántsem egy szomorú véget, sokkal inkább egy biztató jövőt feltételez. A Tudásmenedzsment Központ ugyanis nagy lehetőségeket tartogat a széchenyiseknek. A 2009-ben útjára indított fejlesztés egy új szervezeti egység kiépítését célozta meg, mely a központ kialakításával lehetővé teszi, hogy a campus kutatási tevékenységei fejlődjenek, hogy erősödjön a műszaki képzés és azt is, hogy tovább gyűrűzzenek a partnerkapcsolatok. De a komplex bázis létrejöttével az egyetem fokozhatja a projektekben való részvételét és a regionális gazdasági és közszolgálati szféra elsőszámú kiszolgálója lehet. Tulajdonképpen egy átgondolt rendszerről van szó, mely a hallgatók folyamatos kutatásaival, közös munkájával új, és újabb innovációs „termékeket” hoz létre.

Nincs megállás…

Dr. Dőry Tibor, a Tudásmenedzsment Központ igazgatója szerint az INNO-Share épületben működő tudásbirodalom páratlan az innovációs megoldások terén. Itt ugyanis a jövőben olyan szellemi munkát folytathatnak a tanulók, melyekkel technológiai és tudástranszfer szolgáltatásokat nyújthatnak partnereiknek és ügyfeleiknek, de a hallgatók tovább bővíthetik saját ismereteiket is. A projekt nem titkolt célja, hogy a győri egyetem felzárkózzon azokhoz az intézményekhez, melyek az elmúlt 5-10 évben létrehozták saját, tudáshasznosító szervezeti egységeiket.

A 460 millió forintból megvalósult komplex központ, nemcsak a győri egyetemen, hanem a régióban is hiánypótló értékkel bír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik