Belföld

Máltaisok gyűjtenek adományokat négy győri Sparban

Karácsonyi adomány a rászoruklóknak. Győrben 4 helyszínen várják a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a felajánlásokat. A felállított standoknál elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a szervezők.

15 éve már, hogy a legnagyobb segítőhálózat, a Máltai Szeretetszolgálat elindította “Adni öröm” elnevezésű akcióját. Az országos kampányból Győr is kiveszi a részét, városunkban négy Spar üzletben találják meg az adományozók az önkénteseket, akik az adott bevásárlóközpont nyitvatartásához igazodva várják a felajánlásokat. Elsősorban tartós élelmiszerre, így olajra, cukorra, lisztre van szükség, de természetesen bármilyen segítséget örömmel fogadnak, amit aztán majd továbbadhatnak a rászoruló családoknak, nyugdíjasoknak.

A szolgálatnak éves szinten ez a legnagyobb horderejű akciója, mely Szerencstől Szombathelyig, Pápán és Győrön át egészen Nyíregyházáig tart. Tavaly a 174 fogadóhelyen 140 tonnát meghaladó élelmiszer jött össze, és a cél természetesen idén is az, hogy összejöjjön legalább ennyi adomány. De az sem baj, ha jóval több…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik