Belföld

Kembe Sorel is csatlakozott a köztévés éhségsztrájkhoz

A Jóban Rosszban sztárja nem tartja normálisnak, hogy "a XXI. században vissza kell térni 1848-hoz, és újra a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését kell követelni".


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

A Duna TV-től októberben elküldött Kembe Sorel-Arthur színész-riporter, a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplője, kedden csatlakozott a közmédia Kunigunda utcai gyártóbázisa előtt éhségsztrájkoló három szakszervezeti vezetőhöz, Nagy Navarro Balázshoz, Szávuly Arankához és Patakfalvi Sándorhoz – írja a Nol.hu. Így már tehát négyen tiltakoznak a MTV-s és Duna Tv-s retusálási botrány miatt.

Mint ismert, a közmédia két híradójában másfél héttel ezelőtt kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét arról a felvételről, ahol Tőkés László nyilatkozik.

A Népszabadság szerint Kembe Sorel-Arthur azért csatlakozott az éhségsztrájkolókhoz, mert – mint a lapnak nyilatkozta – nem tartja normálisnak, hogy a XXI. században vissza kell térni 1848-hoz, és újra a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését kell követelni. Ő is tapasztalt kézi vezérlést a Duna TV-ben, azt mondta, bizonyos dolgokat felső utasításra nem lehetett megvalósítani.

Kembe Sorel a közmédiától való elbocsátása körülményeiről a Hír24-nek így fogalmazott: “Olyan módon és olyan stílusban küldtek el, ami egyrészt jogsértő, másrészt vérlázító. Ha a hetedik kerületben – ahol lakom – úgy szólnának az emberhez az utcán, ahogy engem az irodájukba rendeltek, abból verekedés lenne.”

A MTI szerda reggel közleményt adott ki a retusálási-botránnyal kapcsolatban, melyben közölték: Belénessy Csaba, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a figyelmeztetésben részesítette az MTI Hírcentrumának főszerkesztő-helyettesét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik