Belföld

Nagy Navarro egészségéért aggódik a közmédia

Az MTVA szerint a szombat óta éhségsztrájkoló köztévés demonstrációja valójában az "önmegvalósításának sajátos eszköze".


Nagy Navarro borostásan éhségsztrájkol (Fotó: Neményi Márton)

“Az MTVA vezetése mindenekelőtt kinyilvánítja, hogy a Nagy Navarro Balázs szakszervezeti tisztségviselő által kezdeményezett, többnyire egyedül folytatott, időnként további 2 fő részvételével zajló éhségsztrájk résztvevőinek egészségi állapotáért aggódik, és reméli, hogy a demonstráció egészségkárosodás nélkül mielőbb befejeződik.” – olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményében.

Hozzáteszik: “Az MTVA felszólítja a demonstrálókat, hogy ne a Kunigunda utcai épület előtti területen folytassák az éhségsztrájkot. Az MTVA az épület B. szárnyában, fűtött helyiségben biztosít helyet Nagy úrnak és alkalmi társainak.”

Az Alap szerint a szombat óta éhségsztrájkoló köztévés demonstrációjának nincs világos célja, úgy vélik, az csak Nagy Navarro Balázs “önmegvalósításának sajátos eszköze”.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerint Nagy Navarro jogi jellegű ürügyekre hivatkozva megtagadta a munka felvételét, így az MTVA-nak, mint munkáltatónak többek közt ezért is joga lenne elbocsátani, ezt azonban mégsem teszi meg. Mint írják: nem kívánnak “mártírt faragni egy a mérlegelő képességét elveszteni látszó, a mértékadó szakszervezetek által is bírált eszközökkel nyomást gyakorolni kívánó, saját érdekeit képviselő szereplőből”.


Az éhezés nem jó az egészségnek (Fotó: Neményi Márton)

Az ügy előzménye, hogy Duna TV és az MTV másfél héttel ezelőtti híradójában kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét arról a felvételről, ahol Tőkés László nyilatkozik. Tőkés László, az Európai Parlament alelnökeként, Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának vezetőjeként tartott sajtótájékoztatót. Az MTVA vezérigazgatója teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben. A vizsgálatban érintett három munkatárs a médiahatóság közleménye szerint a szakmai hibát elismerte, és vállalta a felelősséget. Mindhárman vezérigazgatói figyelmeztetést kaptak.

A tévés szakszervezeti vezető, Nagy Navarro Balázs szerint a Lomnici Zoltán volt főbíró kiretusálása miatt kirobbant botrányban nem a valódi felelősöket, a kitakarásra utasító vezetőket büntették meg. Ezért kezdett el éhségsztrájkoilni.

A Fidesz egyik EP-képviselője, Deutsch Tamás is akciózott az ügy kapcsán: ahogy azt korábban a Twitteren bejelentette, krétával ugróiskolát rajzolt szombaton az MTVA székháza elé. A politikus azért tiltakozott így, mert nem rúgták ki a botrányt kavart televíziós tudósítás felelőseit a közmédiából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik