Belföld

Kiszorította a bulvár a politikát a Híradóból

Politikai tudósításként a köztévé szívesebben foglalkozott az MSZP pártszakadásával, mint a gazdaság krízissel vagy a sarkalatos törvényekkel.

Egyre kevesebb a politikai tartalom az esti híradókban, sőt októberben már a közszolgálati csatorna hírműsora is a bulvárosodás irányába mozdult el – áll a Republikon Intézet friss elemzésében. A vizsgálat november 4-étől négy héten keresztül zajlott.

Az Intézet szerint a hírek fele bulvárhír, negyede bűnügyi beszámoló volt a televíziókban. A politikai hírek mindössze 12 százalékát tették ki a hírfolyamoknak. Az MTV Híradójának alig a negyedét töltötték ki a politikai riportok.

A Republikon szerint a köztévé előszeretettel foglalkozott az MSZP belső vitáival és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció kiválásával, ám a gazdasági krízisről, civil tüntetésekről, sarkalatos törvényekről kevesebb szót ejtett.

Sokat foglalkozott Gyurcsányékkal a TV2 Tények című műsora, ugyanakkor a DK kiválása „egyhetes csodának” bizonyult, mert a következő héten lényegében már senki sem foglalkozott velük – fogalmaz a Republikon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik