Belföld

Tűz pusztít a kedvelt hongkongi turistahelyen

Kilencen meghaltak és harmincan megsérültek, amikor hajnalban tűz keletkezett a Mongkok nevű negyedben, amely a világ legsűrűbben lakott negyede.

A zegzugos kis utcáiról és hagyományos boltjairól ismert hongkongi városrészben helyi idő szerint hajnali öt óra előtt csaptak fel a lángok az utcai árusok standjai között – jelentette a China Daily. A szűk utcában hamar továbbterjedtek a lángok, majd elérték a közelben lévő többemeletes házakat. A helyiek közül többen a háztetőkre menekültek a lángok elől, ahonnan tűzoltók mentették le őket.

Hat órával a tűz kitörése után a tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen eloltaniuk a lángokat, de továbbterjedésüket már sikerült megállítaniuk. A legfrissebb hivatalos adatok szerint kilenc ember halt meg a tűzvészben, és nagyjából harmincan sérültek meg, köztük egy egyéves gyerek is. A sérülteket egy közeli kórházba szállították, ahol meglátogatta őket Hongkong kormányzója is.

A hongkongi hatóságokhoz nagyjából hetven család fordult segítségért, a helyi boltosok pedig komoly veszteségektől tartanak, mivel raktáraik a karácsonyi időszak miatt teli voltak áruval.

A tűz okát még keresik, de a hatóságok nem zárták ki, hogy gyújtogatás történt. Egy éve ötven bolt és árustand égett le ugyanebben a negyedben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik