Belföld

Együttműködés az étkezési utalványok rendszerében

A Magyar Posta már kiépített hálózatára is számít az állam az Erzsébet-utalvány zökkenőmentes január elsejei bevezetése érdekében.

Stratégiai megállapodást köthet a közeljövőben az Erzsébet-utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) és a Posta Paletta Zrt., a leendő együttműködés részleteiről intenzív tárgyalások folynak – számolt be hétfői számában a Világgazdaság.

Az Erzsébet-utalvány zökkenőmentes január elsejei bevezetése érdekében a Magyar Posta májusban bevezetett étkezési jegye, a Posta Paletta hálózatára, infrastruktúrájára és elfogadói hálózatára is építene a kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) Nonprofit Kft. – számolt be pénteken Guller Zoltán, az MNÜA-hoz tartozó NÜSZ Kft. ügyvezető igazgatója.

A tervezett stratégiai megállapodásról a Világgazdaság kérdésére az ügyvezető igazgató közölte: elképzelhető, hogy az Erzsébet-utalványt a Posta Paletta meglévő, 14 ezer üzletből álló elfogadóhálózatában is lehet majd használni, hogy ne vesszen el az a tudás és infrastruktúra, amelyet a Magyar Posta kiépített az étkezési jegyével kapcsolatban. A két állami társaság között zajló tárgyalások hamarosan megállapodáshoz vezethetnek.

Az ügyvezető közlése szerint ha mindenki, aki jelenleg étkezési jegyben mint cafeteria-juttatásban részesül, áttérne januártól az Erzsébet-utalványra, akkor ez 2,5 millió felhasználót jelentene, az MNÜA pedig eddig 1,5 millió embert szolgált ki az üdülési csekkel – írta a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik