Belföld

Így lehet lottómilliárdos

Hála az internetes közösségi oldalaknak és a fejlett technikának,  ma már bárkinek lehet ötöse a lottón.

A Hír24 információi szerint nem egyetlen nyertes viheti haza a csaknem 2 milliárd forintos lottó ötöst! Két budai férfi, három pesti nő és egy akvárium is a nyertesek között van.

Hála az internetes közösségi oldalaknak és a fejlett technikának ma már bárkinek lehet ötöse a lottón. Persze csak ideig-óráig. A Facebookra felkerült szeghalmi férfi még azelőtt megjelenhetett egy bulvárlap címoldalára, hogy kiderült róla: ő biztosan nem nyert. Tudniillik a nyertes szelvényt Budapesten adták fel. A Hír24 játékos kedvű képszerkesztője rögtön hatfelé osztotta az eheti öttalálatos nyereményt, de – illő tiszteletdíj fejében – ezután is bárkinek szívesen ad a nyereményből.

És akkor most a tények.

Mint arról korábban beszámoltunk egy telitalálatos szelvényt találtak az ötös lottó 46. heti számsorsolásán. A nyertes szelvény feladója 1 milliárd 935 millió forinttal gazdagogott, miután helyesen tippelte meg a november 19-én kihúzott nyerőszámokat (4, 34, 48, 66, 83).

„Lehet ellenőrizni! Nem csalás, nem ámítás, de nem is photoshop! Be***hatja minden paraszt, én már gazdag vagyok! Nem is kicsit, nagyon!” – kürtölte világgá az egyik internetes oldalon egy szeghalmi férfi azt állítva, megnyerte minden idők tizedik legnagyobb magyar lottónyereményét. Fotót is közzétett: a visszaigazoló nyugta, és ő is látható rajta, amint egy fényképezővel az arca előtt a tükörből örökíti meg a szelvényt.

Azóta kiderült, a világhálón már több vitát kiváltó kép hamis, a nyertes szelvényt ugyanis Budapesten adták fel – tudtuk meg Jánoska Andreától, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől.

A szóvivő elmondta, a nyertes szelvény tulajdonosa az úgynevezett “nagynyertes telefonszámon” jelentkezhet a sorsolás napjától 90 napon belül; a vonal végén a Szerencsejáték Zrt. illetékes szakembere ad felvilágosítást a nyereménnyel kapcsolatos tennivalóról. A pénzt ezt követően egy Magyarországon nyitott bankszámlára utalják. Hogy gépi vagy kézi játéknak köszönheti nyereményét a szerencsés, még vizsgálják.

Gárdos Katalin klinikai szakpszichológus szerint korántsem olyan irigylésre méltó az ötös lottó nyertesének helyzete, mint azt hinnénk.

„Egyfelől hihetetlen öröm és hihetetlen változás, ha valaki ekkora összeghez jut. Úgy érzi, csoda történt vele, kiválasztott, neki mindent lehet. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ezzel a kiválasztottságérzéssel egyáltalán nem könnyű megküzdeni, nehéz vele együtt élni, többek között azért, mert nem igaz. Hamis illúzióba sodorja az embert. A pénz a családdal, barátokkal való kapcsolatára is óriási hatással lesz, hiszen egészen más dolgokat engedhet meg magának, mint korábban: magasabb életszínvonalon fog élni, máshova jár majd nyaralni, és így tovább. További kellemetlenséget okozhat, hogy környezete elvárhatja tőle, hogy kisegítse anyagilag” – mondta portálunknak Gárdos Katalin.

A szakember szerint ekkora nyereményt annak jó megnyernie, aki nagyon tudatos, képes megküzdeni a kiválasztottság érzésével. Emellett megérti, hogy bár nagyon sok pénzhez jutott és egzisztenciális problémái várhatóan már nemigen lesznek, ettől még párkapcsolati vagy szakmai problémái nem oldódnak meg. Ezek függetlenek a nyereménytől.

Az ötös lottó főnyereménye idén másodszor közelítette meg a kétmilliárdos határt. Már tizennyolcadik hete halmozódott a nyeremény összege. Az eddigi legnagyobb nyeremény – több mint 5 milliárd forint – 2003 novemberében talált gazdára, a második pedig tavaly júliusban. Akkor 3 milliárd forintot ért a telitalálatos. A jövő heti várható lottónyeremény 85 millió forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik