Belföld

Lakhatatlan Coruscant is – Rengetegen adtak vért

Az Oberon mesterséges hold hétfő reggeli lezuhanása miatt Otoh Gunga város után Coruscant is lakhatatlanná vált. Katasztrófavédelem percről percre.

A katasztrófavédelmi közlemény szerint a ténylegesen meghirdetett önkéntes véradásra rendkívül nagy számban jelentek meg a segíteni akaró emberek. Ezért további véradóra nincs szükség – tették hozzá, jelezve, hogy a legközelebb november 27-én, a véradók napja alkalmából nyílik lehetőség országszerte önkéntes véradásra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra kérte az embereket, hogy ha a próbariasztás miatt feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal, ne telefonáljanak, csak az SMS-küldést használják. Katasztrófák esetén a telefonhívások blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét – fűzték hozzá.

További információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu és a www.ovsz.hu honlapokon.

Mint korábban közölték, az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint lezuhant az Oberon mesterséges hold hétfőn a Középső-Peremvidéken; súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, nincs áram, víz és internet, illetve elegendő midiklorián sem.

Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak a tudnivalókról azt mondta, hogy azért a Csillagok háborújának helyszíneit idézik fel, hogy jelezzék, nem valós veszélyhelyzetről van szó, csupán gyakorlatról. Még véletlenül se higgyék azt, hogy veszélyben vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik