Belföld

Gyurcsány: Orbán megbukik, ha nem változtat

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktornak menesztenie kell Matolcsy Györgyöt és változtatnia kell gazdaságpolitikáján, különben belebukik.

A volt miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ha a kormány nem hajt végre gazdaságpolitikai fordulatot, arra kényszerülhet, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségét kérje. Ezzel azonban szerinte “a dacos elkülönülés, a kurucos odamondogatás és a gazdasági szabadharc”, azaz Orbán Viktor politikájának lényege, a jobboldal eszmei összetartó ereje bukna el.

“Ma már nem irreális feltételezés, hogy egy év múlva ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, mert nem ura a gazdasági folyamatoknak” – jelentette ki, megjegyezve, hogy Orbán – mivel stabil kormánytöbbség van mögötte – elkerülheti a bukást, de ehhez kabinetjének nagy részét, mindenekelőtt a nemzetgazdasági minisztert le kell cserélnie.

Azzal kapcsolatban, hogy megalakultak az általa vezetett Demokratikus Koalíció budapesti kerületi szervezetei, Gyurcsány Ferenc elmondta: egy-egy korábbi MSZP-tagra 6-8 olyan jelentkező jut, aki nem volt tagja a szocialista pártnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik