Belföld

Tovább tiltakozik a Liga

Még nem tudják hol, mikor és hogyan, de Gaskó István a félpályás útlezárások folytatását támogatja.

A LIGA Szakszervezeti Szövetség folytatja tiltakozó akcióit a munkavállalókat hátrányosan érintő kormányzati intézkedések ellen – jelentette ki az érdekvédők elnöke. Gaskó István hétfői, fővárosi tájékoztatóján elmondta: továbbra is elfogadhatatlannak tartják a parlamenthez benyújtott munka törvénykönyve tervezetét. A többi között azért, mert sérti a dolgozók emberi méltóságát, csökkenti bérüket, továbbá létükben fenyegeti a szakszervezeteket.

Épp ezért a LIGA elnöksége összehívja a közeljövőben a LIGA tanácsot, legfőbb döntéshozó testületét, amely dönt a tiltakozás formájáról. Gaskó hozzáfűzte: a szövetség a félpályás útlezárások folytatását támogatja a lehetőségek közül, hiszen a sztrájkjog korlátozott, alkalmazása bizonytalan, a tüntetésekre pedig a jelenlegi kurzus is úgy reagál, mint elődje, hogy a résztvevők majd megunják és hazamennek.

A Liga a múlt pénteken szervezett országszerte csaknem száz helyszínen félpályás útlezárást, amely a főváros bevezető útjain nagy fennakadást okozott, de másutt alig volt dugó. A főpolgármester kérésére három helyszínen felfüggesztették az akciót, miután aznap reggel hirdették ki a szmogriadót Budapesten. Azt a szmogriadót, amelyről később kiderült, hogy idő előtt léptették életbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik