Belföld

Holtan találták a Véderő volt parancsnokát

Meg nem erősített információk szerint Eszes Tamás felakasztotta magát egy fészerben csütörtökön.


Eszes Tamás Gyöngyöspatán (Fotó: MTI)

Felakasztva, egy fészerben találták meg a Véderő egykori parancsnokát csütörtökön – írja a heol.hu meg nem erősített információkra hivatkozva. A weboldal szerint Eszes Tamás saját kezével vetett véget az életének. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság késő este közleményben erősítette meg a halálhírt, részleteket azonban nem közöltek.

A heol úgy tudja, a 47 éves férfi nemrég költözött új, gyöngyöspatai házába élettársával és annak gyermekével. Mindenszentek óta egyedül volt, szombaton jöttek volna vissza hozzá szerettei. Csütörtök délután még kempo-edzést tartott volna a faluban, de nem érkezett meg, ezért keresték házában.

A Véderő mozgalom még áprilisban hirdetett katonai tábort a Heves megyei Gyöngyöspata határában, de a rendőrség megakadályozta a rendezvényt. Április 26-án a szervezet tagjai összecsaptak a helyi romákkal – a verekedés során többen megsérültek. Eszes Tamás akkor azt mondta, a Véderő egy tagját és a vele lévő három civilt támadta meg mintegy 80 cigány ember. A Roma Polgárjogi Mozgalom országos elnöke szerint viszont azután tört ki a tömegverekedés, miután a Bem utcán terepszínű egyenruhások kövekkel megdobáltak a cigánysoron egy házat.

Később Eszes Tamást, a radikális szervezet akkori megbízott parancsnokát hivatalos személy elleni erőszak miatt másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a Gyöngyösi Városi Bíróság. A vád szerint a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, amikor június 13-án hajnalban garázdaság gyanújával elő akarták állítani. Többször az egyik intézkedő rendőr arca felé ütött, majd harapott és rúgott.

Eszes Tamás legutóbb polgármesterként is indult Gyöngyöspatán, de alul maradt a Jobbik jelöltjével szemben. A Véderő vezetéséről októberben mondott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik