Belföld

Hétvégi program- és tüntetésajánló

A Hír24 segít megtalálni a megfelelő programot az október 22-23-i eseményekre kíváncsi katasztrófaturisták számára.

Pár éve még a katasztrófaturisták fellegvárának számított Budapest október 23-án, aztán jött az új kormány, s kétharmadával megmentvén a népet, lecsillapította a hőbörgőket. Hol is vannak azóta az őszödi beszéd áztatta utcaköveteket dobáló, tévészékház-foglaló önjelölt nemzetmentők! Az ’56-os forradalom mementója tavaly szinte unalmasra, már-már kiábrándítóan álmosítóra sikeredett. Sehol nem volt egy jó kis gyurcsánytakarodjozás, hazaárulózás, ökölrázás vagy polgári fogak csikorgatása. Adja magát a kérdés: érdemes-e egyáltalán székes fővárosunkba látogatni a nemzeti ünnepen? A kérdést nosza meg is válaszolnánk: igen. Budapesten mindenki megtalálja a szórakoznivalót e jeles hétvégén. A Hír24 idegenforgalmi szakreferense segít megtalálni a megfelelő programot – a hivatalos állami megemlékezéseken túl –az igazi való világra kíváncsi turisták számára.

Tüntetés Dörner György ellen

A csaknem két és fél kilométeres Andrássy út, a budapesti mini Champs-Élysées. Csupán pár lépésre innen van egy teátrum, melynek vezetését, annak igazgatói székét nemrég elnyerte Bruce Willis magyar hangja. A nem létező színházakkal együttműködést ígérő Dörner György ellen szombat délután 15 órától tartanak demonstrációt. Az eseményt szabadbölcsészeknek, hippiknek, a rovásírást nem ismerőknek, József Attila fanoknak és nyugdíjas bányászoknak ajánljuk.

Várható programok:

A turisták a színház világából érkező, a magyart szépen ejtő felszólalók performanszára, némi tarlósozásra és újnácizásra számíthatnak. Egy hosszú hajú, kinyúlt pulóveres irodalmár meglobogtatja Jiří Menzel fényképét, majd a tömeg egyszerre dúdolni kezdi az Iván Csonkin közlegény élete és különleges kalandjai betétdalát.

Várható látványosságok:

Alföldi Róbert int az ég felé, majd megszorítja Márta István kezét. A szélsőjobb érdeklődés hiányában nem vesz részt az eseményt.

Várható veszélyek:

Békés tüntetés várható, ahol az irodalmi utalásokkal teletűzdelt beszédek miatt a hallgatóság egy része feszengeni fog, ám azt is lelkesen.


Tüntetések október 23-án. nagyobb térképen való megjelenítése

„Nem tetszik a rendszer”

A szombati naptól megfáradt turistáknak kellemes levezető program lehet a vasárnap délutáni Milla-tünti. Az Erzsébet-híd pesti hídfőjéhez, a Szabad sajtó útjához sok-sok ezer demonstrálót várnak 15 órára. Az eseményt hipszter fiataloknak, budai zsúrfiúknak, iPhone tulajoknak, a tömeg miatt irigykedő emeszpéseknek, trendi rendszerelleneseknek, svájci frank hiteleseknek, végtörlesztéssel nem élőknek ajánljuk.

Várható programok:

A turisták klipszerűen vágott imidzsvideókra, hiphopra esetleg breakbeatre, erőltetett ’56-os párhuzamokra, rengeteg orbánozásra és sok-sok metsző tekintetre számíthatnak.

Várható látványosságok:

Kulka János int az ég felé és megszorítja Juhász Péter kezét. Raszta hajú fiatalok ördögbotoznak, Gyurcsány Ferenc a környéken kószál Polgár Dórával.

Várható veszélyek:

Váratlanul előkerülő bong és soha véget nem érő kumbayázás.

1 éves a Demokratikus Koalíció

A nagy tüntetések közben megfáradt tekintetünket ismét szombatra vetjük, ugyanis aznap ünnepel szülinapot Gyurcsány Ferenc barátaival a Fáy utcai sportcsarnokban. Bejelentenek is, meg minden, még Facebook-bejegyzés is van róla. Az eseményt azoknak ajánljuk, akiket nem zavar, hogy egy születésnapi ünnepségen belépőt is kérnek.

Várható programok:

A turisták, mivel előzetesen nem regisztráltak, valószínűleg be sem jutnak.

Várható látványosságok:

Gyurcsány Ferenc int az ég felé és megszorítja egy ismeretlen kezét.

Várható veszélyek:

Gyurcsány Ferenc táncra perdül, élőben bloggol és a Facebookon megveregeti saját vállát.

“Kimentek a tankok, bejöttek a bankok”

A Milla-tüntetéssel egy időben, vasárnap délután szervezi megmozdulását a Jobbik. A szokásos helyszínek helyett egy huszárvágással a Bankszövetség előtt gyűl majd a nép. Itt mentik meg a magyar hazát a nemmagyar pénzintézetektől.

Várható programok:

Az idelátogatók némi orbánozásra, sok gyurcsányozásra, folkzenébe oltott hungarista halálmetálra, rutinos zsidózásra/buzizásra/cigányozásra számíthatnak.

Várható látványosságok:

Vona Gábor int az ég felé, majd megszorítja Kalapács Józsi kezét. Árpádsávba bújt tinédzser hazafiak magyar szőlőből készült bortól jól berúgnak és vigyázban hánynak a nemzeti lobogóra. Közben headbangelnek. Magyarul.

Várható veszélyek:

Novák Előd is felszólal.

Fidesz-nagygyűlés

Na, az nem lesz.

Élmények haladóknak

A Budapestet elhagyó turistáknak sem kell aggódni, a magyar kormány a főváros határain túl is gondoskodik szórakoztatásukról.

Navracsics Tibor például vasárnap Balatonberényben, majd a „Királynék városában”, Veszprémben koszorúz. Hisz ott is kell.


Politikusaink a nagyvilágban a nemzeti ünnepen nagyobb térképen való megjelenítése

Az országhatárainkon túlra kikacsintó hátizsákosoknak is vannak ajánlataink. Az erszényesek szerelmesei elmerülhetnek Semjén Zsolt szikrázó napsütésben előadott, keresztény bölcsességekkel valószínűleg jócskán átszőtt beszédében, az ausztráliai Sydney-ben.

A latin-kultúrára szomjazók Kövér László házelnök (Balczó Zoltánnal és Szatmáry Kristóffal „jóárasított”) útját szambázhatják végig Uruguaytól Brazíliáig.

Az öreg kontinensen nemzetünk legnagyobb nagyjai terjesztik majd a magyarságot: Schmitt Pál ugyan bekukkant a magyarországi állami ünnepségre, de kikukkant Bécsbe is; és Orbán Viktor sem lesz itthon – ő Brüsszelben menti majd az eurót, meg Európát, meg minket és mindent.

Aki pedig némi áhítatra, versekre, katonazenére, tisztelgésre, fáklyákra és lobogókra vágyik, kérjük, ezt a programlistát tanulmányozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik