BNV
Belföld

Megnyílt a BNV

Megnyílt a 115. Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV).


Fotó: MTI / Honéczy Barnabás

Szerdán megnyílt a 115. Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.Október 19-23. között tíz ország háromszázötven kiállítója mutatkozik be a Hungexpo megújult kiállításán.

A megnyitón György István, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese hangsúlyozta: a szervezők a kiállítás megrendezésével Magyarország és Budapest hírnevét öregbítik. A Budapesti Nemzetközi Vásár fontos szerepet tölt be a turizmus fellendítésében, a regionális szerep erősítésében, a városmarketingben, és lehetőséget ad a gazdasági élet a bemutatkozásra.

A 115. jubileum alkalmából a főpolgármester-helyettes visszaemlékezett a BNV történetére, fejlődésére. Elmondta: a szervezők most visszatértek a gyökerekhez, amikor a Városligetben ünnepelték kedden a születésnapot.

Hungarikumok és kölyökparádé

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntőjében az idei BNV kínálatából a hungarikumok bemutatkozását emelte ki. Hangsúlyozta, hogy a szakmai szövetségek támogatása a növeli a kiállítás hitelességét. Radványi Gábor, X. kerületi alpolgármester a BNV-hez kötődő és pénteken nyíló Kölyökparádé rendezvényeire hívta fel a figyelmet.
A megnyitón Ganczer Gábor vezérigazgató átvette a Hungexpo Zrt.-nek adományozott MagyarBrands oklevél elismerést.
A szervezők tájékoztatása szerint az idei BNV tematikájában kiemelt helyen szerepel az otthon, a nők, a férfiak és az ízek világa.

A BNV Hungarikum Világa standján szerepel majd többek között a Budapesti Operettszínház, a Kodály kórus, megtalálhatók majd a Béres Gyógyszergyár, a Tokaji bor, a Herz Szalámigyár, a Pick Szeged, termékek, képviselteti magát a Puskás Örökség, a Törley Pezsgőpincészet, a Mathiász Világörökség. A BNV Otthonunk Világa keretében a berendezési tárgyak és használati cikkek gazdag választéka mellett otthontervező szakemberek is fogadják a látogatókat.

Nők és férfiak világa

A BNV Nők Világa témában divatbemutatók, interaktív szépségszigetek, táncoktatás és ékszerbemutatók szerepelnek.
A Férfiak Világa keretében sport, vadászat, autók és európai díjnyertes szórakoztató-elektronikai cikkeket mutatnak be.
Az Ízek Világa gasztronómiai érdekességekkel szolgál. A családok számára kikapcsolódást jelent a BNV-hez október 21-23. között csatlakozó Kölyökparádé interaktív, szórakoztató-ismeretterjesztő gyerekrendezvény.

A BNV-n bemutatják a megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásában lévő Szegedi SZEFO Zrt. Chance márkájú “HOLDKŐ Fashion” fantázia nevű kötöttáru divatkollekcióját is.

A vásárszervező cég tájékoztatása szerint az idei BNV-n árusítják először a 2012-re szóló éves belépő kártyát, amely érvényes lesz a Hungexpo ez évi kiállításaira is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik