BNV
Kultúra

Öt mozgalmas napot ígérnek a szervezők az idei BNV-n

Szeptember 8. és 12. között rendezik meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a 2010. évi Budapesti Nemzetközi Vásárt.

Az idei BNV-n a Tér-Forma-Design kiállításon, a Kölyökparádén és a kísérő rendezvényeken 13 ország 420 kiállítója mutatkozik be.

A BNV otthon tematikája és a korábbi Bútorvilág kiállítás egyesülésével létrejött Tér-Forma-Design kiállítást második alkalommal rendezik meg, ahová a lakásukat berendező, illetve felújító látogatókat várják. A Bútorszövetség magyar bútorokból rendez bemutató, és fiatal tervezők munkáit állítja ki. A Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) munkatársai egy vidéki és egy nagyvárosi lakás enteriőrjét építik meg. Az Építkezők és Lakberendezők Napján, szeptember 8-án a vásárterület több pontján is előadásokat tartanak az otthont érintő témákban.

A Kölyökparádé a Hungexpo legújabb kiállítása lesz a BNV-n, ahol a gyerekeknek különféle játékok mellett sportprogramokat, a szülőknek pedig előadásokat szerveznek. A Kölyökparádén megrendezik a 6. MaJaHo Modell, Játék és Hobbi kiállítást, amely korábban a Vasúttörténeti Parkban volt.

A BNV Gastro Világa rendezvényen a magyar gasztronómia élvonala mutatkozik be az öt nap alatt. A Borok Világa bemutatón tíz magyar pincészet termékeit kínálják, a borbírálat oktatáson pedig a kóstolás technikáját ismerhetik meg a látogatók, és tippeket kapnak a borok és az ételek párosításához. Közelebb a Távol-Kelet mottóval a Nemzetek Pavilonjában 120 indiai, 20 kínai és 10 indonéz cég mutatkozik be, de látható lesz Szenegálból, Kenyából érkező kiállítók egzotikus árui, kézműves termékei is.

A BNV Flóra és Fauna keretében növényvásárt, ásványbörzét tartanak, valamint nemzetközi macskakiállítást és kutyasport-bemutatót rendeznek.

A Szépség Szigeten, az Egészség és Életmód Szigeten különböző bemutatókkal, tanácsadással várják az érdeklődőket. A Torna Ünnepén pedig a tornasport bajnokai várják a látogatókat.

A Hungexpo Zrt. tájékoztatása szerint az idén először rendezik meg az izgalmas olvasmányokat felvonultató KódExpót, benne jelentős árengedménnyel a Líra Könyvvásárt.

A közönséget szórakoztató rendezvények között szerepel szeptember 12-én a Magyar Dal Napja, szeptember 9-12. között pedig a Tér-Film-Zene Fesztivál települ ki a BNV helyszínére. Naponta több alkalommal látható az Attraction Látványszínház produkciója.

Tavaly a Budapesti Nemzetközi Vásárt 61.169 látogató kereste fel, az szervezők az idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik