Belföld

Egy MSZP-s képviselő nem tett hűségesküt Mesterházynak

A frakcióban 48-an biztosan maradnak, a többi tíz közül 9 szintén aláírta a hűségnyilatkozatot, de nem biztos, hogy maradnak.


Fotó: MTI / Oláh Tibor

Az MSZP-frakció 58 tagja közül 57 aláírta a megszabott határidőig azt a nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy a szocialista képviselőcsoport tagjai maradnak. Ám, mint kiderült, közülük kilencen “másképp értelmezték” azt a papírt , amelyet aláírtak a pártelnök-frakcióvezető kérésére. Mi több, Gyurcsány Ferenc egy levelet is mellékelt a hűségnyilatkozat mellé Mesterházy Attilának címezve, amelyben kifejti: a következő napokban, hetekben döntik csak el, hogy kilépnek-e az MSZP-ből. E levelét a volt miniszterelnök a Facebookon nyilvánosságra is hozta.

Gyurcsány úgy fogalmazott: a nyilatkozat “nem jelent semmit azon túl, hogy az aláírás napján a frakció tagjai vagyunk, és az esetleges jövőbeni kilépésig azok is kívánunk maradni”.

A pártelnök-frakcióvezető által kért nyilatkozatot a képviselőcsoport tagjai közül egyedül Oláh Lajos nem írta alá a határidőig. A Hajdú-Bihar megyei listáról a parlamentbe jutott politikus az őt delegáló szervezetek állásfoglalását várja, és addig haladékot kért.

Gyurcsányon kívül egyéként Szűcs Erika korábbi szociális és munkaügyi miniszter is kiegészítést fűzött a nyilatkozathoz, és személyes egyeztetést kért a pártelnöktől. Ő azonban nem publikálta levelét a Facebookon és arról Mesterházy sem nyilatkozott, így annak tartalma egyelőre nem ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik