Belföld

Császy a Sukoró-ügyről: “vágóhídi baromként” bántak velem

Gyurcsány után egy újabb gyanúsított hozta nyilvánosságra a tanúvallomását. Császy Zsolt is az ügyészséget vádolja.


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Császy Zsolt, a Sukoró-ügy egyik gyanúsítottja hétfőn nyilvánosságra hozta minden eddigi, az ügyben született tanúvallomását. Ezt  azzal indokolta, hogy Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője egy interjúban megkérdőjelezte a szavahihetőségét.

Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt értékesítési igazgatója közölte, a jegyzőkönyvek ismeretében mindenkinek lehetősége nyílik a szavahihetőségének eldöntésére. A főügyészséget előzetesen tájékoztatta a lépéséről. A közzétett jegyzőkönyvek a www.sukoroper.hu honlapon olvashatók.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2009 áprilisa óta folytat nyomozást az úgynevezett Sukoró-ügyben. A gyanú szerint egy a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érhette az államot. Császy Zsoltot az ügyben bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítják.

A volt értékesítési igazgatót a Sukoró-ügy miatt egy évvel ezelőtt három és fél hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, emiatt a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult. Mint arról beszámolt, keresetét Brüsszelben befogadták, de évekbe is beletelhet, mire döntést hoznak az ügyben.

Álláspontja szerint sérült a tisztességes eljáráshoz való joga, amikor “vágóhídi baromként” bántak vele az eljárás során, és szigorított fegyházi fokozatú előzetes letartóztatásban tartották úgy, hogy nem volt módja érdemben védekezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik