Belföld

Hamarosan tárgyalja a parlament a köznevelési törvény javaslatát

Hoffmann Rózsa szerint „elképzeléseiknek igen nagy a támogatottságuk” a pedagógusok körében.

Legkésőbb novemberben az Országgyűlés elé kerül a köznevelési törvény javaslata – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján az oktatásért felelős államtitkár. Hoffmann Rózsa azután beszélt erről, hogy részt vett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi ülésén.

Határozottan cáfolta, hogy nincs egyeztetés a javaslatról, hiszen elmondása szerint az elmúlt egy évben hat alkalommal is találkoztak az érdekképviselet vezetőivel, és az egyeztetések eredményeként 23 helyen változtattak az eredeti köznevelési koncepció tervezetén. Az államtitkár hozzátette, hogy az elmúlt hetekben kezdődött országjáráson „tízezerszámra” találkoznak pedagógusokkal, és „elképzeléseiknek igen nagy a támogatottságuk”.

A PDSZ elnöke ugyanakkor úgy fogalmazott: az érdekképviselet és a szaktárca másként értelmezi az egyeztetés és a pedagógusok munkaterhelésének fogalmait. Mendrey László ezzel együtt reméli, hogy a közoktatás érdekében találnak majd közös nevezőt.

A köznevelési törvény tervezete szerda óta tekinthető meg az oktatási államtitkárság honlapján, és ott október 25-ig lehet véleményezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik