Belföld

Fellendült a golfturizmus Bükfürdőn

A magyar és az osztrák golfturisták is egyre jobban kedvelik a 20 éve megnyitott bükfürdői Birdland Golf & Country Clubot.

A múlt hét végén ünnepelte megalapításának 20. évfordulóját az első hazai 18 lyukú golfpálya. A Birdland Golf & Country Clubban átadása óta számos magyar és külföldi játékos ütötte már a labdát. A hozzá tartozó szálloda 2004-es megnyitásával pedig Bükfürdő végérvényesen felkerült a golfturisták térképére.

A száz hektáron elterülő “Championship” pályán összesen hét mesterséges tavat alakítottak ki, melyek közül egy a játék szerves része, vagyis át kell ütni azt. A 18 lyukú pályán gyakran tartanak rangos versenyeket, az elfáradt játékosok pedig a 70 férőhelyes klubházban frissülhetnek fel. A tapasztalatok szerint sem egy kiadós nyári zápor, sem egy kis hóesés nem állíthatja meg a játékot. A kevésbé jártasaknak oktatást is biztosítanak, így senki sem unatkozhat a családból.

Az osztrák határ mindössze 25 kilométerre van, így nem meglepő, hogy rengeteg a német ajkú vendég. A hazai vendégek azonban még így is túlnyomó többségben vannak, ráadásul a korábbi évekhez képest jóval több vendégéjszakát töltenek el a szállodában, ahol persze nem csak golfozni lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik