Belföld

MSZP: Gyalázatos Dörner kinevezése

Álláspontjuk szerint a főpolgármester "a nevét adta valami olyasmihez, amit Európa szellemi lepraként tart számon."

Nyílt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Hiller István volt oktatási miniszter. A szocialista politikusok meggondolatlannak és gyalázatosnak tartják Dörner György színházigazgatói kinevezését, és úgy vélik, hogy “a pályázatot elbíráló szakmai bizottság véleményét semmibe vette, ismert és elismert művészek, tapasztalatát megalázóan elutasította” a főpolgármester.

Álláspontjuk szerint Tarlós István Dörner György kinevezésével “szélsőséges gondolatok terjesztéséhez színteret és pódiumot biztosít, s a nevét adja valami olyasmihez, amit Európa szellemi lepraként tart számon.” Mindezt tette úgy, hogy “közben megcsonkítja a főváros kulturális intézményeinek költségvetését, az ellehetetlenülés szélére juttatja Budapest közművelődését” – írják.

A levél írói szerint “a legtragikusabb az, hogy a főpolgármesternek láthatóan fogalma sincs döntésének tényleges következményéről.”

“Felszólítjuk, hallgasson még időben azokra, akik ugyanúgy, mint mi, döntése megváltoztatását várják Öntől! Addig tegye meg, ameddig még megteheti!” – zárul az írás.

Mint arról beszámoltunk, múlt csütörtökön írta alá Tarlós István Dörner György kinevezését az Új Színház igazgatói posztjára. Pénteken nyilvánosságra került Dörner pályázata, amelynek tartalma miatt több szervezet is tiltakozását fejezte ki, kilenc színházigazgató pedig nyílt levélben tiltakozott. Tarlós István ma a Hír24-nek megerősítette, hogy ő maga nevezte ki Dörnert, szerinte játszásra méltó alkotókról írt programjában az új színházvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik