Belföld

Alkotmányért tolong a magyar

Alig egy hónap leforgása alatt közel 22 ezer példányt igényeltek a Kövér László által dedikált díszdokumentumból.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptembertől bárki ingyenes példányt kérhet a házelnök személyes aláírásával ellátott Alaptörvényből, mely a Magyar Közlöny különszámaként jelent meg. Aki szívesen látna egy példányt az írásműből az otthonában, az az önkormányzatoknál, a körjegyzőségeken vagy a kormányablakoknál kihelyezett alaptörvény asztalánál jelezheti erre vonatkozó igényét.

Az Index a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárságnál érdeklődött arról, hányan tették meg ezt mostanáig. A hivatal tájékoztatása szerint eddig csaknem 22 ezer darabot igényeltek. A hírportál adatai szerint a kereslet Budapest II. kerületében (308 darab) és Győrben (300 darab) bizonyult a legnagyobbnak, de még a mérsékelten jobboldali XIII. kerületben is rendeltek 103 szignált Alkotmányt.

Az akció költségeire egyébként a kormány mintegy 50 millió forintos keretet biztosított. Ebből kb. 110-120 ezer példány állítható elő. Egy példány nyomtatása és terjesztése tehát nagyjából 450 forintba kerül. A nyomtatást a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. végzi, a kiadványokat a Magyar Posta kedvezményesen terjeszti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik