Belföld

Fának csapódott egy gázpalack-szállító

Árokba hajtott és a fának csapódott egy gázpalackokat szállító kisteherautó Somogydöröcske külterületén hétfõn kora délután, A sofõr megsérült, több gázpalackot pedig kiürítettek a robbanás megelõzésére.

A lakott területtõl körülbelül egy kilométerre, egy alsóbbrendû úton történt balesetben szétszóródtak a jármû által szállított gázpalackok. A kiérkezõ tabi tûzoltók a kisteherautó áramtalanítása után átvizsgálták a gázpalackokat, amelyek több helyen behorpadtak, de gázszivárgást egyiknél sem tapasztaltak.

A kisteherautón szállított 28 darab, 11,5 kilogrammos PB-gázpalack közül 7 üres volt, 8 viszont annyira megsérült, hogy a tûzoltók vízsugár védelme mellett mindegyiket “leürítették” – tette hozzá a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A sofõrt a mentõk kórházba szállították, a mûszaki mentés és a rendõrségi helyszínelés ideje alatt ezen az útszakaszon teljes lezárás volt érvényben. A palackok elszállításáról a szállító cég tulajdonosa gondoskodik.

A rendõrség tájékoztatása szerint a kisteherautót egy 19 éves dombóvári férfi vezette, aki a jármûvel nem fordult be egy balra ívelõ kanyarban, hanem egyenesen továbbhajtott, emiatt következett be a baleset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik