Belföld

Átverte a nyilvánosságot a pécsi püspökség

Azt állították, hogy nem volt vatikáni vizsgálat a szexuális visszaélésekkel gyanúsított egykori gazdasági igazgató ügyében.

Letagadta a pécsi püspökség, hogy 2010-ben a Szentszék nyomására távolították el állásából 20 éves munkaviszony után az egyházmegye gazdasági igazgatóját – írja az Index.hu. Az akkor még Mayer Mihály püspök által vezetett egyházmegye félrevezető híradásával próbálta eltussolni a kellemetlen ügyet, amely később a hazai katolikus egyház eddigi legnagyobb botrányához, és Mayer Mihály püspök lemondásához vezetett.

A pécsi Egyházfórum még tavaly ősszel írta meg, hogy egy vatikáni vizsgálat miatt szexuális visszaélések gyanújával mentették fel a püspökség gazdasági igazgatója. A több hivatalban lévő főpapot is érintő ügyben az egyházmegye sajtóközleményben tagadta, hogy volt ilyen vizsgálat.

A püspökség számára az ügy szerdán vett újabb kellemetlen fordulatot. Wolf Gyula ugyanis felmentése miatt – katolikus papként az országban eddig példátlan módon – munkaügyi pert indított korábbi munkáltatója, a katolikus egyház ellen. A Bama.hu tudósítása szerint tárgyaláson előkerült az a levél is, amely az egykori gazdasági igazgató kirúgásához vezetett. A német nyelvű irat 2010 júliusában érkezett Rómából, és arra utasította Mayer püspököt, hogy minden tisztségéből mentse fel Wolfot, mert a feladatok ellátására alkalmatlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik