Belföld

Másodfokon felmentették Borovszky Tímeát

Felmentette Borovszky Tímeát, az egykori Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlõségi Fõigazgatóságának korábbi fõosztályvezetõjét a vesztegetés vádja alól másodfokon a Fõvárosi Ítélõtábla csütörtökön; az ítélet nem jogerõs, a per a Legfelsõbb Bíróságon fejezõdik be.

Borovszky Tímeát tavaly májusban a Fõvárosi Bíróság bûnösnek találta és két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint elõzetes mentesítésben részesítette a hátrányos jogkövetkezmények alól.

Az egykori fõosztályvezetõt azzal vádolták meg, hogy vezetõ beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bûntettét követte el.

A vád szerint miután Hiller István akkori oktatási és kulturális miniszter megtagadta, hogy Borovszky Tímea beosztottjának a fizetését 50 ezer forinttal megemeljék, a nõ arra kérte Nagy Attilát, a Katapult Mentorprogram akkori programigazgatóját, hogy a program számára a minisztérium által folyósított 45 millió forintos állami támogatásból a munkatársának 600 ezer forintot adjon át. A korábban eljáró elsõfokú bíróság szerint ezzel ellensúlyozták volna, hogy a munkatárs nem kapott fizetésemelést.

A tárgyalásokon Nagy Attila és Borovszky Tímea is beszámolt arról, hogy a beszélgetésüket követõen megromlott közöttük a korrekt munkakapcsolat. Borovszky Tímea állítása szerint azonban Nagy Attila volt az, aki közölte vele, hogy sikkasztott.
A volt fõosztályvezetõ semmit nem kívánt mondani az utolsó szó jogán, a bíróság ezt követõen pedig kihirdette az ítéletet. A másodfokon eljáró ítélõtábla az elsõfokú ítéletet megváltoztatta, és felmentette Borovszky Tímeát a vesztegetés vádja alól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik