Belföld

Vádat emeltek Gyõzikéék ellen

A Salgótarjáni Városi Ügyészség adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat Gáspár Gyõzõ és felesége ellen, míg egyik rokonukat pénzmosással vádolták meg - írja a Blikk.

Gáspárék a lap szerint 22,2 millió forintos kárt okoztak az államnak az adószabályok kijátszásával, adóbevallásukban nem tüntették fel a Gyõzike show címû tévémûsorért járó bevételüket.

A vádhatóság szerint színlelt szerzõdéssel bújtak ki a fizetés alól: a hosszú ideig futó családi reality honoráriumát nem saját nevükben, hanem rokonuk cégének közvetítésével vették fel. A házaspárt immár nemcsak adócsalással, de magánokirat-hamisítással is megvádolták, míg a harmadrendû vádlott, B. A. is felelõs bûnsegédletért – teszi hozzá a Blikk.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Fõügyészség szóvivõje a lapnak megerõsítette: indítványozták az elcsalt összegnek megfelelõ nagyságrendû vagyonelkobzást is. Ezen kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendõrséggel együttmûködve – Pest megyében és Hajdúszoboszlón – más gazdasági ügyben is folytat eljárást Gáspárék ellen, ami újabb családtagot is érinthet – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik