Belföld

Börtönt kér az ügyész Verókra

A terézvárosi ingatlanügyben benyújtott vádiratában mind a 14 vádlott esetében börtönbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól Ihász Sándor fõvárosi fõügyész - írta szombati számában a Magyar Nemzet a decemberben kezdõdõ büntetõper vádiratára hivatkozva.

A lap birtokába került dokumentum alapján a Magyar Nemzet azt írta, hogy az ügyész valamennyiük esetében eltiltást kér a közügyek gyakorlásától is.

A dokumentum alapján az derül ki a Magyar Nemzet szerint, hogy Verók István és tizenhárom társa 2004-ben, amikor megszavazta, akkor is tudta, hogy kárt okoz az egyik Andrássy úti palota eladásával.

A vád alapján az elsõrendû vádlott Verók István korábbi szocialista polgármester és tizenkét volt MSZP-SZDSZ-es önkormányzati képviselõ, közöttük Fürst György volt alpolgármester, Kékesi Tibor volt országgyûlési képviselõ, továbbá két jelenlegi VI. kerületi testületi tag, Hatvani Csaba és Tóth György társtettesek.

Bûnsegédként a városrész egykori aljegyzõje, V. Tamás László szerepel.

Az ügyészség szerint õk legalább 127,8 millió forint kárt okoztak az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan értékesítésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik