Belföld

Kannibalizmus Csepelen?

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kezdeményezte a Csepelen kihantolt holttestek ügyéhez kapcsolódó emberölési ügyben meggyanúsított férfi elõzetes letartóztatását. A Blikk emberevésrõl ír.

Deme Tamás, az NNI életvédelmi osztályának vezetõje elmondta, három eljárásban vizsgálódnak, valamennyi a Csepel-sziget egy bizonyos területéhez kapcsolódik. “Személy elleni erõszakos bûncselekményekrõl van szó, és személyi összefüggés is van köztük, ugyanakkor egyelõre külön ügyként kezelik azokat” – tette hozzá az õrnagy.

Az elsõ eljárás egy rablás, amelynek három gyanúsítottja van, a második az augusztus 11-én kihantolt négy holttest ügye, a harmadik pedig egy diósdi férfi meggyilkolása, akinek a holttestét még nem találták meg. Az utóbbi emberöléssel meggyanúsított férfi elõzetes letartóztatását kezdeményezte a nyomozó iroda.

Elcsalták, megverték, megkötözték

Deme Tamás a rablással összefüggésben elmondta: a három gyanúsított – N. Alexander, B. József és a fiatalkorú B. Amanda – augusztus 3-án csalta el a sértettet csepeli lakásáról, majd egy erdõs területen bántalmazni kezdték és kötelet dobtak a nyakára. A sértett többször elvesztette eszméletét, majd amikor magához tért, kezét és lábát megkötözték.

A bántalmazás közben a tettesek ellopták értékeit és bankkártyája kódját követelték tõle. Azzal fenyegették, ha nem tudnak pénzt levenni a számlájáról, visszamennek és megölik.

A gyanúsítottak távozása után a gödörbe vetett férfinek sikerült kimásznia, megszabadult a kötelektõl és kimenekült az erdõbõl. A segítséget kérõ sértett késõbb a csepeli rendõröknek megpróbálta megmutatni a helyszínt, útközben összetalálkoztak B. Józseffel, akit a férfi felismert és a rendõrök elfogták.

A nyomozók azonosították a másik két gyanúsítottat is, akiket egy nappal késõbb, ugyancsak Csepelen fogtak el. A három, azóta elõzetes letartóztatásban levõ gyanúsított vallomást tett, volt aki részben, más bõvebben, de valamennyien elismerték a bûncselekményt.

Két súlyosabb bûncselekmény

Deme Tamás szerint az ügy vizsgálata során – tanúk, gyanúsítottak meghallgatása és adatgyûjtés révén – derült fény a két sokkal súlyosabb bûncselekményre. Errõl bõvebben az MTI kérdésére sem beszélt, ahogy a nyomozás érdekeire hivatkozva a bûnügyek pontos részleteirõl sem.

A második ügyrõl annyit mondott: arról sikerült információt szerezniük, hogy valamikor több hónappal ezelõtt a Csepel-szigeti eperföldek mögötti erdõs területen holttesteket rejtettek el. Augusztus 11-én négy holttestet hantolták ki, azonosításuk, illetve haláluk okának vizsgálata még tart. Az õrnagy azt mondta: az ügyben “határos idõn belül” várható a szakértõi vizsgálat eredménye.

Különös kegyetlenség

A harmadik eljárás egy diósdi férfi egy évvel ezelõtti meggyilkolásával függ össze. A különös kegyetlenséggel elkövetett bûncselekménnyel Cs. János budapesti férfit gyanúsítják. Az áldozat holtteste még nem került elõ.

Arra a kérdésre, hogy a rendõrségi tájékoztatás korábban hét gyanúsítottról szólt, Deme Tamás azt mondta: további három gyanúsított esetében más hatóság jár el más eljárásban, amelyek feltehetõen összefüggnek ezekkel az ügyekkel. Azokra a kérdésekre, amelyek az elkövetõk hajléktalan voltát firtatták, Deme Tamás azt mondta: ez nem tárgya a nyomozásnak, õk ezt nem vizsgálják.

Emberevés?

A Blikk értesülései szerint az sem kizárt, hogy nem került elõ minden holttest egészben a csepeli tömegsírból. A lap szerint ebbõl és néhány más körülménybõl a zsaruk még azt sem zárták ki, hogy nemcsak emberöléssel állnak szemben, hanem kannibalizmussal is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik