Belföld

Kilakoltatás kontra robbantás

Házának felrobbantásával fenyegetõdzött egy kilakoltatásra váró család Székesfehérváron.

Közveszéllyel fenyegetés miatt lezárta a rendõrség a székesfehérvári Selmeci utcának azt a szakaszát, ahol szerdára rendelték el egy 90 éves nõ és két fia – egyikük 100 százalékos rokkant – kilakoltatását.

A rendõrök a gyalogos és jármû forgalom elõl lezárták a területet, a gázszolgáltatást biztosító E.ON pedig biztonsági okokból kikapcsolta a gázt. A helyszínre érkeztek a bombakeresõk is – mondta Németh-Kész Mónika rendõr százados, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.
A helyszínen ott vannak a kilakoltatás ellen fellépõ Magyar Szociális Fórum, illetve több médium képviselõi is.

A kilakoltatást július 5-én már elhalasztották, akkor egy hónap haladékot kapott az idõs asszony és családja a kiköltözésre. Az önkormányzat pedig – bár nem érintett az ügyben, és a család nem is fordult hozzá segítségért – egy 39 négyzetméteres átmeneti otthont ajánlott fel nekik. A család otthonát 2009-ben árvereztette el a bank megbízásából egy cég, miután az asszony egyik fia nem tudta törleszteni a 2007-ben devizában felvett szabad felhasználású hitelt, mert elvesztette a munkáját, a mintegy 61 ezer forintos havi törlesztõrészlet pedig idõközben 110 ezer forintra emelkedett. A férfi szerint a bank valós értékének egyharmadáért árvereztette el a házat, így nem maradt pénzük új lakás vásárlására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik