Belföld

Halálos balesetet szenvedett Antall minisztere

Egy volt kisgazda politikus, országgyûlési képviselõ vesztette életét szerdán Zicsen traktorbalesetben, a 86 éves férfira ráborult a jármû, amelyet saját telkén vezetett - erõsítette meg az MTI értesülését Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

Az MTI úgy tudja, hogy az áldozat Gerbovits Jenõ, volt kisgazda politikus, 1990-tõl 1994-ig országgyûlési képviselõ, az Antall-kormány tárca nélküli minisztere 1990 májusától 1991 január közepéig.

A rendõrség sajtóreferensének tájékoztatása szerint a férfi saját készítésû kistraktorával telkének egy emelkedõ szakaszán felborult, a traktor alá szorult, és a helyszínen életét vesztette.
Molnár Sándor, a megyei katasztrófavédelem ügyeletese elsõdlegesen arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a traktor árokba borult. A mûszaki mentést végzõ tabi és siófoki tûzoltóktól késõbb kapott tájékoztatás alapján annyiban pontosította a korábban elmondottakat, hogy a traktor nem egy árokba borult, hanem a tulajdonos kertjének végében, egy emelkedõn borult fel

A rendõrség a balesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik